Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu
(Nie)Legalnosc nadawania TV w sieci (?)
5. Samo wykpupienie serwera za granicą nic nie daje. Wykupujesz je na swoje dane (adres zamieszkania w PL - obowiązuje prawo z PL) dlatego ważne jest aby założyć firmę poza jurysdykcją PL... wiadomo - wtedy obowiązuje prawo danego państwa. (jak cypr = weeb) Oczywiście warto mieć kilka tysięcy na dobrego prawnika jak coś będzie się działo.
dokładnie tak,jak się chce kogoś dorwać,to prędzej czy póżniej wpadnie
a to w to nie watpie ;D nie planuje zbyt duzej inicjatywy bo chwilowo i tak budzet mi na to nie pozwala, mam inne wydatki. nie mniej zainteresowany jestem tematem od jakiegos czasu i chcialbym to traktowac jako hobby do ktorego nie musialbym zbyt duzo dokladac. gdybym chcial miec kilak tysiecy widzow to musialbym kilka klockow na poczatek wpompowac w to, a robiac stronke i kopiujac streamy od wszystkich tak jak 80% tego typu skryptow, nie zdobede zadnego zainteresowania, co wiecej nie daloby mi to zadnej satysfakcji. Milo by bylo poznac zasade funkcjonowania jednej z najbardziej popularnych tego typu stron czyli gc.tv, stad zwracam sie z prosba do qaz123 czy jest mozliwosc zebys przyblizyl troche temat jak to wyglada mniej wiecej?
Małe sprostowane:
Code: Select all
Weeb.TV:
Operatorem Portalu jest spółka Fasunshi Limited z siedzibą w Hong Kong
Domena zabunkrowana w Waszyngtonie
Serwery: OVH (Francja) + LeaseWeb (Holandia)
GoodCast - stream serwer w Belize
heklind wrote:a to w to nie watpie ;D nie planuje zbyt duzej inicjatywy bo chwilowo i tak budzet mi na to nie pozwala, mam inne wydatki. nie mniej zainteresowany jestem tematem od jakiegos czasu i chcialbym to traktowac jako hobby do ktorego nie musialbym zbyt duzo dokladac. gdybym chcial miec kilak tysiecy widzow to musialbym kilka klockow na poczatek wpompowac w to, a robiac stronke i kopiujac streamy od wszystkich tak jak 80% tego typu skryptow, nie zdobede zadnego zainteresowania, co wiecej nie daloby mi to zadnej satysfakcji. Milo by bylo poznac zasade funkcjonowania jednej z najbardziej popularnych tego typu stron czyli gc.tv, stad zwracam sie z prosba do qaz123 czy jest mozliwosc zebys przyblizyl troche temat jak to wyglada mniej wiecej?
Strona typu goodcast.tv:
1. Serwerek.
2. Reklamki (po to ta strona jest zeby zarabiac).
3. Wstawiasz znalezione emblemy (tutaj jest twoja praca).
4. Dodajesz do nich reklamy.
5. Im wiecej masz znalezionych emblemow/kanalow/odwiedzajacych/wyswietlen reklam tym wiecej zarabiasz.
6. Modlitwa - bardzo wazne! - aby nie miec problemow z prawem.
Tyle.
macza wrote:heklind wrote:a to w to nie watpie ;D nie planuje zbyt duzej inicjatywy bo chwilowo i tak budzet mi na to nie pozwala, mam inne wydatki. nie mniej zainteresowany jestem tematem od jakiegos czasu i chcialbym to traktowac jako hobby do ktorego nie musialbym zbyt duzo dokladac. gdybym chcial miec kilak tysiecy widzow to musialbym kilka klockow na poczatek wpompowac w to, a robiac stronke i kopiujac streamy od wszystkich tak jak 80% tego typu skryptow, nie zdobede zadnego zainteresowania, co wiecej nie daloby mi to zadnej satysfakcji. Milo by bylo poznac zasade funkcjonowania jednej z najbardziej popularnych tego typu stron czyli gc.tv, stad zwracam sie z prosba do qaz123 czy jest mozliwosc zebys przyblizyl troche temat jak to wyglada mniej wiecej?
Strona typu goodcast.tv:
1. Serwerek.
2. Reklamki (po to ta strona jest zeby zarabiac).
5. Im wiecej masz znalezionych emblemow/kanalow/odwiedzajacych/wyswietlen reklam tym wiecej zarabiasz.
6. Modlitwa - bardzo wazne! - aby nie miec problemow z prawem.
Tyle.
Ale qaz123 streamuje sam na te serwery tu jest szkopul
Miszczu wrote:Wczesniej nie streamowal na wlasne a na zewnetrzne bo teraz tak zrobil aby kontrolowac ruch kanalow
ja nie mam zamiaru na wlasny streamowac tylko np na castok.com.
zrobil tak czyli mu sie udalo :p
[ Dodano: 2014-01-20, 21:38 ]
macza wrote:
hm a jak mozna dodac reklame do emblema?
heklind wrote:Miszczu wrote:Wczesniej nie streamowal na wlasne a na zewnetrzne bo teraz tak zrobil aby kontrolowac ruch kanalow
ja nie mam zamiaru na wlasny streamowac tylko np na castok.com.
zrobil tak czyli mu sie udalo :p
[ Dodano: 2014-01-20, 21:38 ]macza wrote:
hm a jak mozna dodac reklame do emblema?
Normalnie... masz kod <iframe> czy <emb> wstawiasz go w kod stony przykyrwasz divem z reklama.