Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu
Multiroom w kablówce
Multiroom w kablówce
Witam, mam pytanie bo mam kablówkę a w niej telewizję cyfrową posiadam tylko jedną kartę dekodującą od operatora a chciałbym zrobić żeby można oglądać pakiet cyfrowy na 2ch TV operator proponuje multiroom ale to za drogie rozwiązanie na allegro zobaczyłem Tuner Ferguson ARIVA 102E i myślę czy by dało rade włożyć do niego kartę operatora i oglądać różne kanały na 2ch TV czy macie jakieś inne propozycje dodam że jeden TV ma wbudowaną kartę wifi drugi to zwykły LCD. Z góry dziękuje za pomoc.
Ja bym proponował podzielić kartę za pomocą splittera. Do niego wkładasz kartę abonencką która dostałeś od operatora a do 2 niezależnych dekoderów wkładasz karty klienckie i oglądasz tv niezależnie na obu telewizorach. Działa to w tv satelitarnej ale tutaj też powinno też działać. Tylko trzeba uważać na splitteru i dekodery bo nie wszystkie chcą z sobą dobrze współpracować ;)
Może wystarczy jak kupisz jeden dekoder do tego zwykłego lcd, a w tym drugim tv włożysz kartę kliencka bezpośrednio do niego. Tylko pamiętaj żeby kupić odpowiedni dekoder, bo ta ariva jest do odbioru telewizji satelitarnej a nie kablowej.
Możesz w google wpisać temat dzielenia telewizji kablowej i może sa inne sposoby ;)
Możesz w google wpisać temat dzielenia telewizji kablowej i może sa inne sposoby ;)