Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu
Tunery , Nbox Enigma2 - temat ogólny
Tunery , Nbox Enigma2 - temat ogólny
[center]Witam, zauważyłem ze ruszyło zainteresowanie na forum tunerami z wgraną enigmą 2 , w związku z powyższym otwieram temat związany właśnie z tym tematem. Na forum jest kilka osób które użytkują ten właśnie model tunera które pomogą , także spokojnie można tu zadawać pytania , prowadzić dyskusję w przedmiotowej kwestii.
[/center]
[/center]
to ja jestem poczatkujacy to zadam pytania
1. co to jest ten nbox enigma?
2. co on posiada?
3. jak ogladac telewizje online polska?
4. za kazdym razem trzeba aktualizowac listy m3u czy jakos to inaczej pobierane jest (chodzi mi o liste z kanalami)
no nie wiem jeszcze co tu napisac :P
#edit
moglby mi ktos nagrac filmik jak to dziala z polska telewizja?
1. co to jest ten nbox enigma?
2. co on posiada?
3. jak ogladac telewizje online polska?
4. za kazdym razem trzeba aktualizowac listy m3u czy jakos to inaczej pobierane jest (chodzi mi o liste z kanalami)
no nie wiem jeszcze co tu napisac :P
#edit
moglby mi ktos nagrac filmik jak to dziala z polska telewizja?
Last edited by anonim on 2014-12-05, 16:29, edited 1 time in total.
Jozek57
1.bardzo dobrze , czyli bez zacięć.
2. Jeśli chodzi o plugin IPTV (pluin stream tv) nie aktualizujesz , pobierasz z poziomu tunera aktualizację , o ile coś się zmieniło lub coś nowego doszło.
2. Listy aktualizujesz poprzez kompa programem do tego (bardzo łatwo)
3. Nie ma problemu , tylko ktoś musi ci wyciągnąć dane jesli to karta N-ki (nc+) ze starą kartą c+ nie ma problemu, działa od razu.
adios123
1. poczytaj w google.
3.przy pomocy pluginu IPTV
4. Nic nie robisz listy program sam aktualizuje listy (kanały) ze stron internetowych.
[ Dodano: 2014-12-05, 17:09 ]
Temat już istnieje tu http://stream-recorder.pl/viewtopic.php?p=10120#10120 proszę połączyć.
1.bardzo dobrze , czyli bez zacięć.
2. Jeśli chodzi o plugin IPTV (pluin stream tv) nie aktualizujesz , pobierasz z poziomu tunera aktualizację , o ile coś się zmieniło lub coś nowego doszło.
2. Listy aktualizujesz poprzez kompa programem do tego (bardzo łatwo)
3. Nie ma problemu , tylko ktoś musi ci wyciągnąć dane jesli to karta N-ki (nc+) ze starą kartą c+ nie ma problemu, działa od razu.
adios123
1. poczytaj w google.
3.przy pomocy pluginu IPTV
4. Nic nie robisz listy program sam aktualizuje listy (kanały) ze stron internetowych.
[ Dodano: 2014-12-05, 17:09 ]
Temat już istnieje tu http://stream-recorder.pl/viewtopic.php?p=10120#10120 proszę połączyć.
No to i ja mam kilka pytań w sprawie czarnego nBox'a BSLA:
1. Wiadomo, że te dekodery są już trochę stare... Czy wszystkie kanały Full HD lecą bez problemów? Nie przycina się? Nie wyłącza? Nie restartuje? Nie grzeje?
2. Czy to prawda, że jest do niego osobny zasilacz jak do laptopa?
3. Wersje z Enigmą są po przeróbce. Na co zwracać uwagę przy kupnie takiego?
1. Wiadomo, że te dekodery są już trochę stare... Czy wszystkie kanały Full HD lecą bez problemów? Nie przycina się? Nie wyłącza? Nie restartuje? Nie grzeje?
2. Czy to prawda, że jest do niego osobny zasilacz jak do laptopa?
3. Wersje z Enigmą są po przeróbce. Na co zwracać uwagę przy kupnie takiego?
1. Tak , mowa o kanałach z ze satki.
2.tak, nie przycina , nie restartuje (nie zdarzyło mi się) nie grzeje się o ile ma dobrą wentylację.
3.W zasadzie o wersję softu , bo zestaw kondensatorów wymienisz od razu aby nie było problemów z zasilaczem , głowicą , sprzedawcy twierdzą że kondziałki wymienione , ja im nie wierzę.
2.tak, nie przycina , nie restartuje (nie zdarzyło mi się) nie grzeje się o ile ma dobrą wentylację.
3.W zasadzie o wersję softu , bo zestaw kondensatorów wymienisz od razu aby nie było problemów z zasilaczem , głowicą , sprzedawcy twierdzą że kondziałki wymienione , ja im nie wierzę.