Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu

Darmowy prezent do 32zł (opłata jedynie za przesyłkę).

Czyli o wszystkim i o niczym.
Post Reply
anonim
Początkujący

Darmowy prezent do 32zł (opłata jedynie za przesyłkę).

Post by anonim »

W Wish.com pojawiła się ciekawa promocja. Za przedmiot o wartości do 32zł nie płaci się nic, jedynie za wysyłkę do polski czyli kilka zł (około 7-9zł).

Trzeba kogoś polecić, osoba polecona jak i ten kto poleca dostaje promocję. Proste.
Rejestracja nie wymaga aktywacji email, więc można podać jakiś alternatywny email do otrzymywania spamu, ale podejrzewam, że będzie on potrzebny przy zamawianiu.

Mają sporo ciekawych rzeczy więc jest w czym wybierać. Póki co jeszcze nic nie zamówiłem, ale z opini w internecie wynika, że są wiarygodni.

http://wish.com/s/4dgncJ
Last edited by anonim on 2014-08-18, 17:50, edited 1 time in total.

anonim
Początkujący

Post by anonim »

ciekawe.

anonim
Początkujący

Post by anonim »

a jak regulamin ? ;-)

anonim
Aktywny Użytkownik

Post by anonim »

Na tej stronie pisze, że przesyłki najczęściej są wysyłane z Azji i USA. Jak z cłem?

anonim
Początkujący

Post by anonim »

Na tak niską kwotę cła ci nie naliczą :)
Ktoś już coś zamawiał?

anonim
Aktywny Użytkownik

Post by anonim »

No nie powiedziałbym... Polska jest znana z tego, że ściąga pieniądze gdzie tylko się da. Istnieje też prawdopodobieństwo, że uznają Ci przysłaną rzecz jako podróbkę i nie dość, że jej nie dostaniesz to będziesz musiał płacić odszkodowanie. A wiadomo z czego Chiny słyną :roll:

anonim
Początkujący

Post by anonim »

AndrzejZbity, Wątpię, bo na AE czy ebayu jak kupujesz np buty (na 99.9% podróby) to one zawsze przychodzą, na allegro jak wiesz interes kwitnie z tym towarem. Gdyby w PL "trzepali" tak paczki nikt by się w taki interes nie bawił.
Sam zamawiałem kilkanaście paczek z Chin przez AE (podróby dresów/butów) i 0 problemów z prawem.

anonim
Aktywny Użytkownik

Post by anonim »

Właśnie AE miałem na myśli. Czy twoje paczki przechodziły kontrolę celną? Płaciłeś cło?

anonim
Początkujący

Post by anonim »

Na paczkach miałem podbite zielone pieczątki, że przeszły kontrole celną w Warszawie.
Nigdy cła nie płaciłem. Ci z AE robią jakieś myki, że wpisują np gift / wartość $5 i chyba to "przechodzi". Za to nigdy z USA nic nie zamawiałem, bałem się właśnie cła :)

Post Reply