Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu

Wiwa eRTV 208 Internet Radio + TV

Czyli o wszystkim i o niczym.
Post Reply
anonim
Początkujący

Wiwa eRTV 208 Internet Radio + TV

Post by anonim »

witam mam zamiar kupić tą wiwę czyli
Internetowy odbiornik radiowo - telewizyjny z 3,5" wyświetlaczem LCD 320 x 240 px
Odtwarzacz multimedialny + ramka cyfrowa + radiobudzik

Radio i Telewizja z Internetu bez komputera
Umożliwia bezprzewodowy odbiór stacji radiowych i telewizyjnych dostępnych w Internecie bez konieczności korzystania z komputera. Oferuje również dostęp do serwisów typu PODCAST i SOUTHCAST.

Tysiące stacji radio i TV
Urządzenie w prosty sposób łączymy z dostępną siecią WiFi i uzyskujemy ponad 12000 internetowych stacji radiowych oraz około 1500 internetowych programów TV. Posiada możliwość podłączenia do zewnętrznego odbiornika telewizyjnego.

Dzięki WiFi pozwala na słuchanie radia i oglądanie telewizji z całego świata w dowolnym pomieszczeniu domu lub biura.

Image
i w związku z tym pytanie czy ktoś miał, ma i używa tego radyjka co można z niego wydobyć, jak działa jakie oprogramowanie na dziś najlepsze jak go aktualizować jakie stacje działają radiowe i TV,
wiele potrzebnych rzeczy można znaleźć na tej stronie

Code: Select all

http://www.listenlive.nl
ale ja chciałbym popytać tych którzy użytkują to radio na co dzień o swoich spostrzeżeniach

z góry dzięki

anonim
Weteran

Post by anonim »

Ja sadze ze to oszustwo jakies bo kto oferuje w odbiorniku bez anteny kanaly tv i radiowe. Po drugie jest to nielegalne postrzegane jako piractwo.

anonim
Aktywny Użytkownik

Post by anonim »

Na stronie pisze tak:
Dodatkowo urządzenie posiada samodzielne analogowe radio z anteną FM co umożliwia odbiór radiowych programów naziemnych. Może też pełnić rolę odtwarzacza XVID/MP3, ramki cyfrowej oraz głośników aktywnych 2x2W.

Jeśli słuchasz ulubionej stacji radiowej, której nie ma na liście odbieranych przez WIWA e-RTV 208 - napisz do nas korzystając z zakładki "Kontakt". Podaj link tego słuchowiska, a w ciągu 3-5 dni usłyszysz je w swoim odbiorniku telewizyjno-radiowym.
Czyli te radio korzysta z jakiejś wewnętrznej bazy...

Post Reply