Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu

weeb i inne wycieki z forum

Czyli o wszystkim i o niczym.
anonim
Początkujący

weeb i inne wycieki z forum

Post by anonim »

Patrzcie niejaki juur z darkwarez :
http://darkwarez.pl/forum/poradniki/425 ... onusy.html
podpieprza naszą robotę z forum http://stream-recorder.pl/viewtopic.php ... sc&start=0
pisze że to jego i jeszcze głupio komentuje:

Code: Select all

nie są w stanie działa to już od wielu miesięcy ,było wcześniej na prywatnych tylko trackerach dostępne,ale bez obaw sami z webu kradną to i będą okradani
tylko baran nie wie że ten program nie omija żadnych limitów
Totalna żenada

jeszcze "w jego paczce" w pliku bat jest na dole napisane "weeb.tv by miszczu.bat"

edit:
Ze względu na codzienne wycieki list z forum i nie szanowanie cudzej pracy co poniektórzy z nas przestają publikować nowe listy i rzadziej będziemy udzielać się na forum .

Pozdrawiamy

Nie chodzi tylko o te dzisiejsze zdarzenie ale także o listy od Gregora i inne.
Czekamy na reakcje Administracji w tej sprawie chociażby zapis w regulaminie, a od użytkowników oczekujemy że nie będą publikować adresów z naszego forum gdzie indziej. Potem wielki lament że niema co oglądać , discovery nie działa, eurosport tnie itd.
Last edited by anonim on 2014-01-08, 21:34, edited 2 times in total.

anonim
Bywalec

Post by anonim »

Tak, żenujące, a w edycji bat nie zmienił nawet weebtv by Miszczu... Pewnie nie wie jak, łatwo jest ukraść kogoś pracę niestety zrozumieć dlaczego jest coś zrobione jak jest już nie.

+ Ukradł wszystkie listy z forum i zrobił SimpleTV (portable). Oczywiście podpisał się, że to jego robota. Nawet w temacie na darkw. jest wklejona jedna cała lista od Rasputina z GC (skopiowana tak jak on ją zrobił).

Jarek, komentarz? Kiedy działy będą wymagały odpowiedniej liczby postów, żeby je zobaczyć? Wydaje mi się, że to bardzo dobre rozwiązanie w zaistniałej sytuacji.

anonim
Aktywny Użytkownik

Post by anonim »

Też jeszcze juur kopił od mnie listy z TVzaFree, EskaGo, TVP Region na SimpleTV!!!

administrator
Administrator

Post by administrator »

Kradzież streamów itd, przy takiej ilości użytkowników jest moim zdaniem nieunikniona. Jedna odpowiedź odnośnie naszego forum już się pojawiła. Nie chcę walki, pomiędzy userami z różnych for, ale źródło informacji powinno się pojawiać.

anonim
Początkujący

Post by anonim »

To niestety pozostajemy przy swoich zdaniach. Taka reakcja na zaistniałe problemy to żadna reakcja.
Kilka osób podopisuję się pod tym co zawarte jest w pierwszym poście i jest zaznaczone na czerwono.

anonim
Bywalec

Post by anonim »

administrator, Tak dochodze do wniosku, że zalezy Ci bardziej na tym żeby było jak najwięcej użytkowników na forum i żeby ciągle rosło (tak jak w ostatnich dniach), od tego żeby na forum pojawiały się wartościowe informację i nowe listy kanałów jak i te, które dopiero trzeba będzie rozpracować. Nie chodzi o to, żeby zablokować dostęp i zrobić prywatne forum na zaproszenie tylko zmienić kilka rzeczy. Na przykład tak jak zasugerowałem - wymaganą liczbę postów jak 20/30, żeby zobaczyć listy kanałów i posiadać do nich dostęp. Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę ale ludzie tutaj nie życzą sobie, żeby ich praca nad listami/skryptami/programami etc. była rozpowszechniana na taką skalę. Może nie jestem weteranem tutaj, ale takie samo zdanie jak ja, ma kilku bardzo wartościowych członków forum i podpisujemy się wszyscy pod słowami Errora.

anonim
Weteran

Post by anonim »

thegoodoldtimes, Czekam na dokładniejsze propozycje z waszej strony, odnośnie dostępu do forum itd. i nie zostawiajcie mnie samego w tej sytuacji.

Propozycje pkt w regulaminie, oraz propozycje dostępu do działów mile widziane!

anonim
Początkujący

Post by anonim »

Być może faktycznie jakieś restrykcje powinny być wprowadzone. Szkoda aby Wasza praca szła na marne,chociaz sa ludzie tak jak ja których bardziej ciekawią sposoby na wyciąganie streamów niż ich oglądanie.

anonim
Bywalec

Post by anonim »

Podpisuję się pod tym co napisał error. Dlatego mam dwa pomysły na takie kradzieże.
1. Ważne działy takie jak simple tv, weeb tv i inne gdzie zamieszczamy listy i programy były dostępne do przeglądania po zalogowaniu, tak jak w przypadku Tv online - aktualne listy kanałów.
2. Osoby, które stworzą listę lub program informowały o takim fakcie tworząc post ale udostępniały takie rzeczy poprzez pw. Dzięki temu będziemy mieli większy wpływ na to kto takie rzeczy otrzymuje.
Wiem, że to nie ukryci kradzieży w 100% ale w jakimś stopniu może ją ograniczyć.

anonim
Początkujący

Post by anonim »

Witam

Co do propozycji pierwszej reznor jestem jak najbardziej za tym by newralgiczne tematy forum były widoczne po zalogowaniu, oczywiście ta opcja nie gwarantuje wycieków.

Druga opcja jest też bardzo ciekawa i chyba był już taki temat ja jeszcze pomyślał bym nad znakiem "wodnym" w plikach które zostały by wysyłane do usera po przez PW.
Oczywiście jest to dodatkowa robota którą musi wykonać user który robi swoje projekty ale jest szansa na to że przy wycieku będzie można zweryfikować kto tego dokonał.

To jest jeden z programów którym można dokonać zabezpieczenia w pliku

http://www.dobreprogramy.pl/Bullzip-PDF-Printer,Program,Windows,12736.html

Jest to w PDF ale jest też bardzo fajny konwerter plików TXT do PDF i inne...

http://go4convert.com/ToTxt

Pozdrawiam

anonim
Bywalec

Post by anonim »

Ograniczenie, żeby zobaczyć tematy z listami myślę, że niezbędne. Propozycja: jeżeli dla PRO jest wymagane 30 postów, listy dostepne po połowie z tej liczby - 15 postów. Miszczu, zaoferował, że mógłbym tego pilnować (nabijania postów itd.).

anonim
Bywalec

Post by anonim »

thegoodoldtimes, jeżeli pilnował byś tych postow to bardzo fajnie, ważne by te posty były o czymś a nie tylko podziękowaniami za coś.

anonim
Bywalec

Post by anonim »

reznor32, Jest zmiana w regulaminie, że posty typu "dzięki" są zabronione. Proponuje, za nie zastosowanie się do regulaminu dawać ostrzeżenie. I napisałem, że Miszczu zaoferował się wczoraj, że może pilnować nabijania postów, a ja chętnie mogę pomóc.

qaz123

Post by qaz123 »

Może wogóle nie będziemy publikować list.

anonim
Weteran

Post by anonim »

Ja bym proponowal nie liczenie postów z kategori offtopic

Locked