Witam,
na swoim vps posiadam ogrom filmów, które z chęcią obejrzałbym za pomocą mojego PS3.
Jest możliwość wprowadzenia jakiegoś streamingu z możliwością odbioru go na PS3?
Vps stoi na Ubuntu.
Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu
Stream video z serrwera vps na PS3 i nie tylko
keramxd, poprostu możesz skonfigurować vod na serwerze, oraz www na którym umieścisz jakiś odtwarzacz we flashu (np. jwplayer, grind player, flowplayer itp.) przez który będziesz odtwarzał filmy odwiedzając tą stronę na której umieściłeś odtwarzacz.
Ale skoro masz na serwerze wszystko, to nie próbowałeś tego poprostu przenieść np. na firedrive, który obsługuje odtwarzanie plików przez przeglądarkę przez ich wbudowany player? Wydaje mi się, że to jest najłatwiejsze rozwiązanie, a konwertować raczej nic nie trzeba chyba, że film jest w jakimś nietypowym formacie (jak rmvb czy flv) oraz kodeku. Ale większość jest w avi - xvid czy divx więc ps3 nie powinien mieć problemu z ich odtworzeniem.
Ale skoro masz na serwerze wszystko, to nie próbowałeś tego poprostu przenieść np. na firedrive, który obsługuje odtwarzanie plików przez przeglądarkę przez ich wbudowany player? Wydaje mi się, że to jest najłatwiejsze rozwiązanie, a konwertować raczej nic nie trzeba chyba, że film jest w jakimś nietypowym formacie (jak rmvb czy flv) oraz kodeku. Ale większość jest w avi - xvid czy divx więc ps3 nie powinien mieć problemu z ich odtworzeniem.