Przygotowuję rozszerzenia dla SimpleTV, m.in. GoodCast.tv. Wydaje mi się, że autor tego serwisu pochodzi z tego forum. Jeśli tak jest, chciałbym uszanować jego wolę i nie tworzyć konfiktów.
Dostrzegłem, iż reklamy wyparowały z serwisu. Każdy z czegoś żyć musi, dla tego chciałbym się dowiedzieć jak na tym zarabia. Jeśli jedynie na dostępie premium to dostęp darmowy do tych materiałów serwisu nie zostanie uwzględniony w rozszerzeniu (bez posiadania właściwych uprawnień). Co prawda jeszcze tego nie sprawdzałem, ale wydaje mi się, że dostęp do kanałów premium jest możliwy bez posiadania konta.
Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu
Czy właściciel GoodCast.tv pochodzi z tego forum?
Zdaję sobie z tego sprawę, ale "brat to brat", a "sąsiad to sąsiad". Myślę, że wiecie o co chodzi.
Chodzi o to, że jeśli nie mylę osób to mi co nieco pomógł, a przynajmniej sprawił, że głębiej zainteresowałem się tematem. Bez tego nie powstałyby rzeczy, które tu udostępniam... a będą kolejne
.
Chodzi o to, że jeśli nie mylę osób to mi co nieco pomógł, a przynajmniej sprawił, że głębiej zainteresowałem się tematem. Bez tego nie powstałyby rzeczy, które tu udostępniam... a będą kolejne

Last edited by anonim on 2014-05-01, 18:31, edited 1 time in total.
Cóż, beta utrzymuje się obecnie tylko z kont premium. Jak zauważyłeś reklam żadnych tam nie ma, nawet dla osób, które nie mają premki.
Oglądanie za darmo na simple tv kanałów z bety spowoduje spadek wpływów za sprzedaż premek. Dobrze wiesz, że kanały są streamowane na naszym serwerze, za który co miesiąc musimy płacić.
Dla dobra projektu naprawdę nie chciałbym wycieku list z bety. Nie widzę żadnych plusów dla siebie. Gdy skończymy API powstanie plugin do XBMC.
Oglądanie za darmo na simple tv kanałów z bety spowoduje spadek wpływów za sprzedaż premek. Dobrze wiesz, że kanały są streamowane na naszym serwerze, za który co miesiąc musimy płacić.
Dla dobra projektu naprawdę nie chciałbym wycieku list z bety. Nie widzę żadnych plusów dla siebie. Gdy skończymy API powstanie plugin do XBMC.
Nie zmienia to postaci rzeczy, bo limity w SimpleTV także obejmują (działa jak każdy inny klient HTTP).
W moim rozszerzeniu dla WEEB.tv limity jak najbardziej występują. Z pewnych względów jest lepsze od oficjalnego klienta dla XBMC, ponieważ łata pewne niedogodności, nieumyślnie stworzone przez autorów, a do dzisiaj nienaprawione.
W skrócie, użytkownik doświadczy tego samego, tylko w "swoim" programie.
Jeśli macie obawy przed jakimiś hackami to używam skompilowanego kodu LUA 5.1, bez symboli dla debuggera. Na obecną chwilę, nie istnieje możliwość zdekompilowania kodu w tej wersji. W XBMC jeszcze nie widziałem skompilowanego kodu Pythona, pomijając główne binarki.
W moim rozszerzeniu dla WEEB.tv limity jak najbardziej występują. Z pewnych względów jest lepsze od oficjalnego klienta dla XBMC, ponieważ łata pewne niedogodności, nieumyślnie stworzone przez autorów, a do dzisiaj nienaprawione.
W skrócie, użytkownik doświadczy tego samego, tylko w "swoim" programie.
Jeśli macie obawy przed jakimiś hackami to używam skompilowanego kodu LUA 5.1, bez symboli dla debuggera. Na obecną chwilę, nie istnieje możliwość zdekompilowania kodu w tej wersji. W XBMC jeszcze nie widziałem skompilowanego kodu Pythona, pomijając główne binarki.