Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu
Czarny ekran raspberry
Czarny ekran raspberry
Witam mam problem z raspberry pi z openelec xbmc prez 4 miesiace wszystko śmigało bez problemu aż do dziś jak uruchomiłem pokazał sie ekran ładowania systemu openelec i po tym czarny ekran zamiast przejść odrazu do xbmc. Wie ktoś może co jest przyczyną tego bo nic nie zmieniałem dzień jak codzień uruchamiałem.
Na takie sytuacje trzeba miec zrobiona kopie zapasowa, Openelec ma w zwyczaju czasami bez powodu dostac "awarie". Wtedy wkladasz tylko MicroSD do kompa, format, Noob, z powrotem RP, Openelec, Backup z zipa i smiga. 10 minut roboty.
Jak tego nie ogarniesz, to bedziesz wiedzial na przyszlosc.
Teraz jedynie co mi przychodzi do glowy to sprawdzic plik config.txt . Czy wszystko jest tak jak ma byc w ustawieniach hdmi. Czasami gdy zle sie odlaczy z zasilania RP ten plik moze sie wyczyscic lub zresetowac do ustawien domyslnych.
Jak tego nie ogarniesz, to bedziesz wiedzial na przyszlosc.
Teraz jedynie co mi przychodzi do glowy to sprawdzic plik config.txt . Czy wszystko jest tak jak ma byc w ustawieniach hdmi. Czasami gdy zle sie odlaczy z zasilania RP ten plik moze sie wyczyscic lub zresetowac do ustawien domyslnych.