Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu
SPOTV (spotv.pl)
Re: SPOTV (spotv.pl)
Przy pierwszym uruchomieniu programu mimo, że pasek podgłaszania był na maska nie miałem dźwięku, dopiero po przesunięciu w lewo i ponownie w prawo dźwięk się pojawił.
Po uruchomieniu ponownie odtwarzacza pasek jest ustawiony na zero, a dźwięk jest. ;) Coś tam jest pomieszane ...
Kolejna sprawa: wywala okienko z błędem odtwarzacza: "Wystąpił błąd odtwarzacza, kod: 5, restartowanie...", ale dzieje się to tylko wtedy gdy wybieram inny program nie zatrzymując przyciskiem stop obecnej transmisji.
Edit: zamiast Puls 2 nadawany jest Puls. I jest 2x na liście.
Edit2: TVN24 (SD i HD) nie wczytują się. Mimo, że na weeb działa.
Czy tylko u mnie tak długo uruchamiają się programy? Trwa to do 20 sekund. :(
Po uruchomieniu ponownie odtwarzacza pasek jest ustawiony na zero, a dźwięk jest. ;) Coś tam jest pomieszane ...
Kolejna sprawa: wywala okienko z błędem odtwarzacza: "Wystąpił błąd odtwarzacza, kod: 5, restartowanie...", ale dzieje się to tylko wtedy gdy wybieram inny program nie zatrzymując przyciskiem stop obecnej transmisji.
Mam te same błędy, więc będę nad nimi pracował. Ten pasek głośności raz działa raz nie, muszę to sprawdzić. Zaraz znajde Puls 2 i zmienię nazwę. Tak tvn24 nie chce działać - to dziwne - też nad tym pracuje.Wolfram wrote:Przy pierwszym uruchomieniu programu mimo, że pasek podgłaszania był na maska nie miałem dźwięku, dopiero po przesunięciu w lewo i ponownie w prawo dźwięk się pojawił.
Bufforowanie ustawione jest na 10s, może trochę za dużo. Kanały SD mogą wczytywać się trochę dłużej, wymaga to poprawek.
Dzięki za zgłoszone błędy!
Dziwne z tym TVN24, musieli dodać jakieś dziwne zabezpieczenia lub coś jest nie tak. Zapytanie idzie dobre, odpowiedzi z serwera są dobre (czytaj takie same jak w XBMC), a tylko TVN24 nie działa. Będę nad tym pracował dalej.
No to czekamy na poprawki. :)
Zapomniałem jeszcze wspomnieć o dwóch bugach, które występują losowo.
1) po odtworzeniu programu znika mi cała skóra odtwarzacza - mam tylko sam obraz w małym okienku, tak to wygląda:
a zdarzyło mi się to już z 5 razy.
2) z trzy razy program całkowicie się zawiesił po kliknięciu ikonki stop odtwarzania.
Zapomniałem jeszcze wspomnieć o dwóch bugach, które występują losowo.
1) po odtworzeniu programu znika mi cała skóra odtwarzacza - mam tylko sam obraz w małym okienku, tak to wygląda:

a zdarzyło mi się to już z 5 razy.
2) z trzy razy program całkowicie się zawiesił po kliknięciu ikonki stop odtwarzania.
Code: Select all
Opis:
Problem spowodował, że ten program przerwał interakcję z systemem Windows.
Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: AppHangB1
Nazwa aplikacji: spotv.exe
Wersja aplikacji: 1.0.0.0
Sygnatura czasowa aplikacji: 55674cc3
Podpis zawieszenia: 0289
Typ zawieszenia: 134234884
Wersja systemu operacyjnego: 6.3.9600.2.0.0.256.48
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowy podpis zawieszenia 1: 02899e622b9227f5d82098371143785c
Dodatkowy podpis zawieszenia 2: c0d5
Dodatkowy podpis zawieszenia 3: c0d560b9490bb03de3f51039903518a0
Dodatkowy podpis zawieszenia 4: 0289
Dodatkowy podpis zawieszenia 5: 02899e622b9227f5d82098371143785c
Dodatkowy podpis zawieszenia 6: c0d5
Dodatkowy podpis zawieszenia 7: c0d560b9490bb03de3f51039903518a0
Jeszcze dziś dostępna będzie nowa wersja i nowy instalator.
A jest szansa na dodanie podstawowych funkcji tj. dodanie id/numer dla kanałów i ręczne ich sortowanie oraz ukrywanie.
Również skróty klawiszowe warto dodać na tym etapie prac. :)
Również skróty klawiszowe warto dodać na tym etapie prac. :)
To chyba juz jutro bedzie ta nowa wersja ale warto poczekac 

Mam tylko odswiezanie aplikacji nie mam update bo z instalatorem to jest problem z frameworkiem na win8.1 ale chyba mam aktualna wersje skoro pisze w niej o poprawkach i znanych bledach.
A i pytanko takie czy da rade dodac pasek epg taki jak np w kodi po kliknieciu klawisza i wyswietla sie co leci na kanale zamiast wychodzic z full ekranu i patrzec co leci oraz dodac gdzies wersje programu zeby bylo wiadomo czy mam aktualna.
A i pytanko takie czy da rade dodac pasek epg taki jak np w kodi po kliknieciu klawisza i wyswietla sie co leci na kanale zamiast wychodzic z full ekranu i patrzec co leci oraz dodac gdzies wersje programu zeby bylo wiadomo czy mam aktualna.
Instalator naprawiony już działa przetestuj. Właśnie go wrzuciłem.Miszczu wrote:Mam tylko odswiezanie aplikacji nie mam update bo z instalatorem to jest problem z frameworkiem na win8.1 ale chyba mam aktualna wersje skoro pisze w niej o poprawkach i znanych bledach.
Jak ruszysz myszką to będziesz widział na dole co leci :)
Nadal jakis blad wyskakuje ale inny ale dalem dalej no i instaluje i tak stoi w miejscu nic sie nie dzieje
A co do bledu to pisze ze dostep do pliku jest zabroniony
Rozwiazalem swoj problem dalem uruchom jako admin
A kiedy bedzie cos wiecej bo jak narazie to tylko podmenu i odswiezanie listy i pasek z tym co leci?
I mam kolejna propozycje do dodania czyli liste kanałów obok obrazu zamiast widoku samej listy bez widoku na obraz.
A kiedy bedzie cos wiecej bo jak narazie to tylko podmenu i odswiezanie listy i pasek z tym co leci?
I mam kolejna propozycje do dodania czyli liste kanałów obok obrazu zamiast widoku samej listy bez widoku na obraz.
Dograłem ostateczny instalator, wszystko już powinno ładnie działać. Updater jest testowy i podmienia pliki, próbuje sam siebie podmienić dlatego może być błąd ;)Miszczu wrote:Nadal jakis blad wyskakuje ale inny ale dalem dalej no i instaluje i tak stoi w miejscu nic sie nie dzieje
Link do ostatniej wersji spotv.pl/spotv-1003.zip jeżeli chcesz ręcznie zainstalować, lecz polecam instalator (http://spotv.pl/spotvinstall.exe).
Albo inaczej wersja jaka i opis co dodane na stronie twojej tak by bylo najlepiej i pewne ze sie ma dobra wersje
U mnie identyczny problem.Miszczu wrote:Nadal jakis blad wyskakuje ale inny ale dalem dalej no i instaluje i tak stoi w miejscu nic sie nie dzieje

Jest problem z uprawnieniami. Trzeba uruchomić instalację prawym przyciskiem i "uruchom jako administrator".
Też jestem za. :)Miszczu wrote: I mam kolejna propozycje do dodania czyli liste kanałów obok obrazu zamiast widoku samej listy bez widoku na obraz.
A sam pasek EPG mógłby być bardziej rozbudowany. Np. ten tutaj: https://youtu.be/pKdT0V0WkCo?t=180 prezentuje się świetnie.
Co do błędów. Nadal na liście jest dwa razy Puls 2. Zapomniałeś zmienić nazwę na "Puls". EPG również.
Last edited by anonim on 2015-06-06, 14:02, edited 2 times in total.
ładne epg by się przydało ^ kolega wyzej podał przykład
po 2, przełączanie między kanałami
po 3, ustawienie hd,sd w ustawieniach a nie przy kazdym kanale
po 2, przełączanie między kanałami
po 3, ustawienie hd,sd w ustawieniach a nie przy kazdym kanale
Przydałyby sie skróty klawiszowe jak w kodi na full ekran, epg itd bo niewygodnie jest robic wszystko myszka