Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu
iptv zacina sie
iptv zacina sie
Witam czy może mi ktoś pomóc ,gdyż programy telewizyjne na iptv samsung smart tv hub,zacinają się często jest buforing,prędkość internetu mam 40 , telewizor jest połączony kablem z rutera z góry dziękuje
Re: iptv zacina sie
Zapewne jakiś drewniany serwer lub słaba infranstruktura połączenia z serwerem. Z jakiego serwisu to iptv?
IPTV jest w telewizorze samsung smrt tv
a kanały tv są z pure-cast
Witam,daj jakiś adres na PW,to sprawdzę jak chodzi,chyba że adresy zależne od ip.
Też mi zacinają napisałem do nich może jakiś problem mają ?
@edit
Już mi wszystko działa elegancko no i chyba mają problem z Discovery ID bo jest po angielsku.
@edit
Już mi wszystko działa elegancko no i chyba mają problem z Discovery ID bo jest po angielsku.
Witam
Podpinam się pod ten temat bo mam taki sam problem.
A mianowicie.
Odpalając listę na kompie za pomocą VLC ( komp połączony z routerem po WI-FI) wszystko chodzi bardzo ładnie,
Ta sama lista odpalana na TV LG za pomocą SS IPTV lub SMART IPTV odpala i po około 10 sekundach zacina i buforuje znów odpala na 10 sek i tak w kółko.
Czy wiecie może w czym jest problem ?
Z góry dzięki za wszelką pomoc
PZDR
Derley
A mianowicie.
Odpalając listę na kompie za pomocą VLC ( komp połączony z routerem po WI-FI) wszystko chodzi bardzo ładnie,
Ta sama lista odpalana na TV LG za pomocą SS IPTV lub SMART IPTV odpala i po około 10 sekundach zacina i buforuje znów odpala na 10 sek i tak w kółko.
PZDR
Derley
Jak są to kanały TS, to VLC w miarę chodzą,a na aplikacjach do tv nic nie zrobisz.
Jaki serwer masz problem stream od TS czy M3U8?derley wrote:Witam
A mianowicie.
PZDR
Derley
Bo mam smart tv z androida (ssiptv.eu) to używam nie odpala 10 sek
Przykładowy program z listy
http://clientportal.link:8080/live/demo ... 12810.m3u8
Na VLC zasuwa aż miło, 0 zacięc, płynnie, inne kanały do wyboru ścieżka itp itd.
NA smart IPTV na WebOs LG działa 10 sek i wywala, po czym startuje i znów to samo?
http://clientportal.link:8080/live/demo ... 12810.m3u8
Na VLC zasuwa aż miło, 0 zacięc, płynnie, inne kanały do wyboru ścieżka itp itd.
NA smart IPTV na WebOs LG działa 10 sek i wywala, po czym startuje i znów to samo?
To u mnie płynnie, chyba problem LG z smart tv
A próbowałeś m3u8 zmiana na ts?
lub HLS Mode [ON] lub [OFF]
P.S. Miałem LG z smart tv to sprzedałem rok temu
A próbowałeś m3u8 zmiana na ts?
lub HLS Mode [ON] lub [OFF]
P.S. Miałem LG z smart tv to sprzedałem rok temu