Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu
Czy istnieje działający odpowiednik SimpleTV na Androida?
Czy istnieje działający odpowiednik SimpleTV na Androida?
Witam,
na wstępie chciałbym się przywitać - bardzo ciekawe forum. Na komputerze korzystam z aplikacji SimpleTV, ale interesowałby mnie jej odpowiednik na Androida. Posiadam Samsunga Galaxy S2 i tak:
Wondershare i Daroon czasami działają, ale w 9/10 przypadków zawieszają telefon podczas buforowania wideo,
XBMC nie wiem czy dziala, bo nie da sie wkleic skopiowanego linku (trzeba wpisywac recznie a linki sa zbyt dlugie).
Probowalem otwierac strumienie w BSPlayer i MX Player takze bez powodzenia.
Byłbym wdzięczny za ewentualnie odpowiedzi czy da się jakoś obejrzeć telewizję na tym telefonie (w domu mam kablówkę, ale czasami wyjeżdzam i fajnie byłoby coś obejrzeć). Z góry dzięki.
na wstępie chciałbym się przywitać - bardzo ciekawe forum. Na komputerze korzystam z aplikacji SimpleTV, ale interesowałby mnie jej odpowiednik na Androida. Posiadam Samsunga Galaxy S2 i tak:
Wondershare i Daroon czasami działają, ale w 9/10 przypadków zawieszają telefon podczas buforowania wideo,
XBMC nie wiem czy dziala, bo nie da sie wkleic skopiowanego linku (trzeba wpisywac recznie a linki sa zbyt dlugie).
Probowalem otwierac strumienie w BSPlayer i MX Player takze bez powodzenia.
Byłbym wdzięczny za ewentualnie odpowiedzi czy da się jakoś obejrzeć telewizję na tym telefonie (w domu mam kablówkę, ale czasami wyjeżdzam i fajnie byłoby coś obejrzeć). Z góry dzięki.
No właśnie tylko problem, że czasami stream nie odpala się od pierwszego strzału. A po zawieszeniu udaje Ci się zamknąć samą aplikację czy resetujesz telefon? Bo u mnie niestety nie mam możliwości ubicia procesu, pomaga jedynie restart telefonu. Rozmawiałem z jedną osobą z innego forum i jej podobno działa MX Player, niestety u mnie pojawia się błąd kodeka.
Hmm no to nie wiem. Tak jak pisałem mam Samsunga Galaxy S2 z softem 4.1.2. Wondershare pobrane z Google Play czyli najnowsza wersja. Wyrzuciłem z telefonu, bo działało raz na kilka prób a w większości wypadków zawieszało się na kręcącym kółku buforowania gdy pokazywało 0% - niby można było wyjść na pulpit, ale aplikacja i tak działała w tle i nie dało się jej w żaden sposób zamknąć aby spróbować jeszcze raz.
@miszczu Yyy nie bardzo mogę znaleźć tą wtyczkę do XBMC - możesz nakierować?
Ten Daroon Player jest fajny tylko właśnie problem, że zawiesza cały telefon przy braku streama. Pewnie podobna przyczyna jest w Wondershare. Czy udało się to komuś wyelimimować? Samo zawieszenie programu nie jest problemem, gorzej że zawiesza cały telefon.
Ten Daroon Player jest fajny tylko właśnie problem, że zawiesza cały telefon przy braku streama. Pewnie podobna przyczyna jest w Wondershare. Czy udało się to komuś wyelimimować? Samo zawieszenie programu nie jest problemem, gorzej że zawiesza cały telefon.
O ta wtyczke do xbmc mi chodzilo - http://stream-recorder.pl/viewtopic.php ... light=xbmc
Jarek jak bys mogl przenies ten temat pod xbmc
Jarek jak bys mogl przenies ten temat pod xbmc
Testowal ktos ta wtyczke na Androidzie? Bo na stronie tego projektu ktos napisal:
"Jest jakaś szansa tej wtyczki na XBMC na Androida mam wersję 4.2.2 ? , nie idzie oraz na iOS na Macbooku też nie chce ruszyć , . Pozdrawiam"
Wiec wyglada jakby byla tylko na Windowsa. Udalo mi sie odpalic Eske TV na Mx Playerze, ale niestety pozostale kanaly nie dzialaja.
"Jest jakaś szansa tej wtyczki na XBMC na Androida mam wersję 4.2.2 ? , nie idzie oraz na iOS na Macbooku też nie chce ruszyć , . Pozdrawiam"
Wiec wyglada jakby byla tylko na Windowsa. Udalo mi sie odpalic Eske TV na Mx Playerze, ale niestety pozostale kanaly nie dzialaja.