Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu

Czy istnieje działający odpowiednik SimpleTV na Androida?

Rozmowy związane z KODI.
anonim

Czy istnieje działający odpowiednik SimpleTV na Androida?

Post by anonim »

Witam,
na wstępie chciałbym się przywitać - bardzo ciekawe forum. Na komputerze korzystam z aplikacji SimpleTV, ale interesowałby mnie jej odpowiednik na Androida. Posiadam Samsunga Galaxy S2 i tak:

Wondershare i Daroon czasami działają, ale w 9/10 przypadków zawieszają telefon podczas buforowania wideo,
XBMC nie wiem czy dziala, bo nie da sie wkleic skopiowanego linku (trzeba wpisywac recznie a linki sa zbyt dlugie).

Probowalem otwierac strumienie w BSPlayer i MX Player takze bez powodzenia.

Byłbym wdzięczny za ewentualnie odpowiedzi czy da się jakoś obejrzeć telewizję na tym telefonie (w domu mam kablówkę, ale czasami wyjeżdzam i fajnie byłoby coś obejrzeć). Z góry dzięki.

anonim
Początkujący

Post by anonim »

Ja używam Wondershare, zawiesza się apka jak nie działa stream. W linkach zamieściłem listę, która jeszcze wczoraj działała (większość). Muszę zaktualizować w wolnej chwili.

anonim

Post by anonim »

No właśnie tylko problem, że czasami stream nie odpala się od pierwszego strzału. A po zawieszeniu udaje Ci się zamknąć samą aplikację czy resetujesz telefon? Bo u mnie niestety nie mam możliwości ubicia procesu, pomaga jedynie restart telefonu. Rozmawiałem z jedną osobą z innego forum i jej podobno działa MX Player, niestety u mnie pojawia się błąd kodeka.

anonim
Bywalec

Post by anonim »

Też używam Wondershare Playera i jak dotąd ani razu mi się nie zawiesił. Czasami się zdarza że stream jest off ale problemów z programem nie miałem. Może musicie lepiej streamy do odpalenia dobierać.

anonim

Post by anonim »

Hmm no to nie wiem. Tak jak pisałem mam Samsunga Galaxy S2 z softem 4.1.2. Wondershare pobrane z Google Play czyli najnowsza wersja. Wyrzuciłem z telefonu, bo działało raz na kilka prób a w większości wypadków zawieszało się na kręcącym kółku buforowania gdy pokazywało 0% - niby można było wyjść na pulpit, ale aplikacja i tak działała w tle i nie dało się jej w żaden sposób zamknąć aby spróbować jeszcze raz.

anonim
Początkujący

Post by anonim »

reznor32, z wieszaniem się apki to napewno jest to związane linkami do streamów, gdyż przy na pewno działających nigdy nie zdarzyło się, że apka się przywiesiła.
Chętnie jakieś działające linki przygarnę ;)

anonim
Weteran

Post by anonim »

XBMC też jest na androida ;-)

anonim
Weteran

Post by anonim »

Sprawdz w czesci forum o xbmc tam masz wtyczke gdzie listy mozesz dawac:) albo uzywaj IPTV z google play i wondershare mi zawsze na nim wszystko odpalalo tu i tu

anonim
Bywalec

Post by anonim »

raptor123 wrote:reznor32, z wieszaniem się apki to napewno jest to związane linkami do streamów, gdyż przy na pewno działających nigdy nie zdarzyło się, że apka się przywiesiła.
Chętnie jakieś działające linki przygarnę ;)

Listy są dostępne na forum. Ja już list nie robię.

anonim

Post by anonim »

@miszczu Yyy nie bardzo mogę znaleźć tą wtyczkę do XBMC - możesz nakierować?

Ten Daroon Player jest fajny tylko właśnie problem, że zawiesza cały telefon przy braku streama. Pewnie podobna przyczyna jest w Wondershare. Czy udało się to komuś wyelimimować? Samo zawieszenie programu nie jest problemem, gorzej że zawiesza cały telefon.

anonim
Weteran

Post by anonim »

O ta wtyczke do xbmc mi chodzilo - http://stream-recorder.pl/viewtopic.php ... light=xbmc

Jarek jak bys mogl przenies ten temat pod xbmc

anonim

Post by anonim »

Testowal ktos ta wtyczke na Androidzie? Bo na stronie tego projektu ktos napisal:

"Jest jakaś szansa tej wtyczki na XBMC na Androida mam wersję 4.2.2 ? , nie idzie oraz na iOS na Macbooku też nie chce ruszyć , . Pozdrawiam"

Wiec wyglada jakby byla tylko na Windowsa. Udalo mi sie odpalic Eske TV na Mx Playerze, ale niestety pozostale kanaly nie dzialaja.

anonim
Weteran

Post by anonim »

Wtyczka jest napisana do xbmc i ona nie jest zalezna od systemu. Jak xbmc dziala to i wtyczka tez powinna polecam zainstalowac starsza wersje by uniknac bledow

anonim

Post by anonim »

Ok dzięki za wszystkie odpowiedzi. Postaram się przetestować przez weekend. XBMC mam w wersji 12.0 Alpha4

anonim
Weteran

Post by anonim »

Jak pomoglem wcisnij pomogl

Post Reply