Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu

weeb.tv fullscreen w przeglądarce

Forum poświęcone serwisowi www.weeb.tv.
Post Reply
anonim

weeb.tv fullscreen w przeglądarce

Post by anonim »

Witam!
Skleiłem sobie stronkę w celu wygodniejszego oglądania programów z weeb.tv na telewizorze smart, stronka składa się z mniej więcej takich linków:

Code: Select all

<object id="weeb" width="100%" height="300px">
<param name="movie" value="http://static.weeb.tv/player.swf" />
<param name="FlashVars" value="cid=tvp22hd" />
<param name="allowfullscreen" value="true" />
<param name="allowscriptaccess" value="true" />
</object>
Wszystko działa ok, tylko kanały wyświetlają się z widocznym oknem playera i trzeba nacisnąć przycisk full screen w prawym dolnym rogu żeby przejść do pełnego ekranu.
Moje pytanie jest takie:
1. czy da się odpalić flash od razu w trybie fullscreen (coś mi się o uszy obiło że jest to celowo zablokowane)
2. czy można dorobić wielki przycisk na stronie który by przełączał playera w tryb fullscreen (może jest jakaś zmienna do flashvar, albo już ktoś to ćwmiczył i chce się podzielić sprytnym javascriptem?)

Dodam że stronka jest na serwerze Synology, wydaje mi sie że dało by się użyć rtmpdump do przekierowania strumienia i wyświetlenia go od razu na full screen, ale to jest moim zdaniem strzelanie z armaty do wróbli.
Pozdrawiam

anonim
Początkujący

Post by anonim »

Jakiej marki masz telewizor bo być może znam dla Ciebie dużo lepsze rozwiązanie niż oglądanie weeb.tv przez przeglądarkę. Jeżeli to Samsung z serii F/ES nie pamiętam jak z innymi to będziemy w domu :)

anonim

Post by anonim »

Telewizor to UE55HU6900, z tego co wiem to sammygo jeszcze na tym nie śmiga.

Post Reply