Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu
Simple TV - plejer.tv, generator playlisty
thegoodoldtimes wrote:gta7 wrote:Moja rada włączasz strone włączasz kanał który chcesz pauzujesz w przeglądarce Opera Widok - Narzędzia deweloperskie - Żrudło Strony - Ctrl + F wpisujesz rtmp i całego linka kopiujesz i wklejasz do simple tv
Dokładnie tak zrobiłem. Dzięki za odpowiedz.
Niestety mi nie działa ten sposób.Robię to dodając normalnie kanał i wpisuję link
rtmp://50.7.168.162:80/main/stream16%3F ... 48a9096e8a";
Próbowałem już zamiast % wpisywać ? i = ,ale nic nie działa.. To jest link do animal planet
Jakieś pomysły?Albo podpowiedzi?
A i jeszcze jedno..Pliki z programu GenTok wrzucamy do simple?
[ Dodano: 2013-10-28, 15:04 ]
leszek33 wrote:thegoodoldtimes wrote:gta7 wrote:Moja rada włączasz strone włączasz kanał który chcesz pauzujesz w przeglądarce Opera Widok - Narzędzia deweloperskie - Żrudło Strony - Ctrl + F wpisujesz rtmp i całego linka kopiujesz i wklejasz do simple tv
Dokładnie tak zrobiłem. Dzięki za odpowiedz.
Niestety mi nie działa ten sposób.Robię to dodając normalnie kanał i wpisuję link
rtmp://50.7.168.162:80/main/stream16%3F ... 48a9096e8a";
Próbowałem już zamiast % wpisywać ? i = ,ale nic nie działa.. To jest link do animal planet
Jakieś pomysły?Albo podpowiedzi?
A i jeszcze jedno..Pliki z programu GenTok wrzucamy do simple?
A tak wogóle to teraz nic nie działa-no chyba że wpisujemy normalnie dany link do kanału z plejer tv
Usuń "; z końca linku. Nie wiem skąd wziąłeś tę końcówkę.
GenTok trzymasz gdzie chcesz, w SimpleTV otwierasz playlistę przez niego wygenerowaną (domyślnie plejer_tv.m3u). Tylko pamiętaj, że linki czy playlisty ważne są do północy. Dlatego właśnie napisałem ten program, aby nie tracić codziennie czasu na ręczną aktualizację. Polecam ustawić automatyczne wczytywanie playlisty po każdym uruchomieniu SimpleTV. Wówczas raz dziennie uruchamiasz GenTok i to wszystko.
GenTok trzymasz gdzie chcesz, w SimpleTV otwierasz playlistę przez niego wygenerowaną (domyślnie plejer_tv.m3u). Tylko pamiętaj, że linki czy playlisty ważne są do północy. Dlatego właśnie napisałem ten program, aby nie tracić codziennie czasu na ręczną aktualizację. Polecam ustawić automatyczne wczytywanie playlisty po każdym uruchomieniu SimpleTV. Wówczas raz dziennie uruchamiasz GenTok i to wszystko.
Rocky wrote:Usuń "; z końca linku. Nie wiem skąd wziąłeś tę końcówkę.
Te końcówki mam ze źródła strony-tak po prostu jest w tej lini
Druga sprawa-dzisiaj aktualizowałem plik m3u i niestety nie działa
Przepraszam-działa
[ Dodano: 2013-10-29, 14:49 ]
Jak na razie to dziś ten progamik nie działa...Pobrałem na nowo aktualizacje wczytałem plik .m3u i niestety nie ma nic...
[ Dodano: 2013-10-29, 17:46 ]
A już wiem o co chodzi...Usunąłem listę plajer tv i jeszcze raz utworzyłem grupę-teraz działa...Jeszcze jedno pytanie..Jak ustawić konfigurację żeby automatycznie wczytywała się ta lista przy starcie programu(oczywiście po aktualizacji programem GEN tok)
[ Dodano: 2013-10-30, 16:50 ]
Jeszcze takie małe pytanko...Czy z programu GenTok działają wam wszystkie kanały?Bo mi niestety kilka pozycji nie działa np: CN czy Boomerang .Też tak macie?
@leszek33: Forum nie informuje o edycji postów, dlatego nie wiedziałem, że masz problem. Następnym razem pisz na PW jeśli nie chcesz tworzyć nowego postu.
Gdy dodajesz playlistę do programu SimpleTV, ustaw:
"If the data exists" = "Update if the same" -> "Name"
"Automatic update on the program startup"
Baza programu zawiera (chyba) wszystkie programy, które są lub były nadawane przez serwis. Dlatego, jeśli ktoś nie nadaje aktualnie programu (link działa) to SimpleTV podłącza się do serwera, ciągle oczekując na strumień i wisi w takim stanie (kręcące się kółko).
@orson123 & grzegorz516: Tak, jest taka możliwość i program docelowo ma tworzyć również playlisty w innych formatach. XML dla WonderShare Player (Android), M3U/strm dla XBMC i właśnie batch/RTMPDump. WonderShare w zasadzie mógłbym już dorzucić, ale chwilowo mój Android oczekuje na "ugotowanie" nowej wersji firmware. Bat miałem dodać jako ostatni format, z powodu iż wymaga ciut większej uwagi (prezentacja dostępnych kanałów w kolumnach). Skoro pojawiło się zapotrzebowanie na generowanie skryptu bat to zrobię to wcześniej, wczoraj zrealizowałem 40% kodu.
Gdy dodajesz playlistę do programu SimpleTV, ustaw:
"If the data exists" = "Update if the same" -> "Name"
"Automatic update on the program startup"
Baza programu zawiera (chyba) wszystkie programy, które są lub były nadawane przez serwis. Dlatego, jeśli ktoś nie nadaje aktualnie programu (link działa) to SimpleTV podłącza się do serwera, ciągle oczekując na strumień i wisi w takim stanie (kręcące się kółko).
@orson123 & grzegorz516: Tak, jest taka możliwość i program docelowo ma tworzyć również playlisty w innych formatach. XML dla WonderShare Player (Android), M3U/strm dla XBMC i właśnie batch/RTMPDump. WonderShare w zasadzie mógłbym już dorzucić, ale chwilowo mój Android oczekuje na "ugotowanie" nowej wersji firmware. Bat miałem dodać jako ostatni format, z powodu iż wymaga ciut większej uwagi (prezentacja dostępnych kanałów w kolumnach). Skoro pojawiło się zapotrzebowanie na generowanie skryptu bat to zrobię to wcześniej, wczoraj zrealizowałem 40% kodu.