Zanonimizowana wersja forum tylko do odczytu
Wybór jakości odtwarzania w Simpletv
Wybór jakości odtwarzania w Simpletv
Udało mi sie znalesc wybór jakości odtwarzania w simpletv i podziele sie wiedza moze komus sie przyda u mnie pomoglo wszystko w miare niezle smiga (chyba ze jest w HD ) najpierw wcisnac CTRL+O potem z lewej strony okna które sie otworzy wybrac video i ostatni ostatnia opcja u mnie to skalowanie video.
Ja mam rozdzielczosc 1024x720
Ja mam rozdzielczosc 1024x720 u mnie jest duza poprawa jak zmienilem na slabsza jakosc wszystko moge bez problemu wlaczyc i ogladac. Nic nie tnie ani sie nie wiesza .
Uważam, że to niczego nie zmienia. Opcje "Scaling Video" etc. to tylko opcje jak kodeki mają sobie radzić z obrazem.
Natomiast, można spróbować w Network/Caching Options/ "Cache size rtmp" wydaje mi się, że default jest ustawiony na "0", zmienić na 1000/2000/3000ms (można spróbować nawet więcej) i przetestować czy coś to zmienia. Nie spodziewajcie się jednak cudów, u mnie delikatna poprawa jest na lepszych kanałach jak zmieniłem z 0 na 3000ms.
Natomiast, można spróbować w Network/Caching Options/ "Cache size rtmp" wydaje mi się, że default jest ustawiony na "0", zmienić na 1000/2000/3000ms (można spróbować nawet więcej) i przetestować czy coś to zmienia. Nie spodziewajcie się jednak cudów, u mnie delikatna poprawa jest na lepszych kanałach jak zmieniłem z 0 na 3000ms.
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem, że Scaling Video opcje to kodeki etc w zakładce Video, a można spróbować zmienić Cache, w zakładce Network.
Ten temat jest o tym jak poprawić bufforowanie.
Ten temat jest o tym jak poprawić bufforowanie.
Last edited by anonim on 2013-10-27, 12:37, edited 1 time in total.